Η Facebook εφαρμογή για iOS καταναλώνει πολλή μπαταρία στο iPhone σου

Ημ/νία: 1 Ιουνίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Ο Γερμανός προγραμματιστής iOS εφαρμογών, Sebastian Düvel, αποκάλυψε κάτι πολύ σημαντικό στο blog του. Η τωρινή έκδοση της εφαρμογής του Facebook για iOS συσκευές, καταναλώνει πολύ μεγάλο ποσοστό της μπαταρίας, αφού τρέχει κάθε τόσο από μόνη της, χωρίς ο χρήστης να τη χρησιμοποιεί.

facebook ios app cpu

Όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα, οι πρώτες τέσσερις διεργασίες αφορούν διεργασίες του iOS συστήματος και η πέμπτη διεργασία αφορά την εφαρμογή του Facebook. Θα παρατηρήσετε πως ο χρόνος που τρέχει η εφαρμογή του Facebook και χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή της συσκευής, είναι εξαιρετικά μεγάλος συγκρινόμενος με τις υπόλοιπες. Αυτές οι πέντε είναι συνολικά οι διεργασίες που κατανάλωσαν τον περισσότερο χρόνο του επεξεργαστή κατά το πείραμα του Düvel.

Παρόλο που ο Düvel δε χρησιμοποιεί τόσο συχνά το Facebook όσο φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, ύστερα από ένα άλλο πείραμα και κάτι μετρήσεις, ο ίδιος παρατήρησε το εξής περίεργο φαινόμενο: η Facebook εφαρμογή τρέχει κάθε λίγα λεπτά, για ακριβώς 10 δευτερόλεπτα, και μετά ξανά γυρίζει σε κατάσταση «ύπνου». Χωρίς να τη χρησιμοποιεί κανένας.

facebook ios app cpu

Κανονικά, η εφαρμογή θα έπρεπε να γυρίζει σε κατάσταση ύπνου μετά τη χρήση της και ύστερα από 10 λεπτά να κλείνει τελείως, κάτι που δε συμβαίνει αφού αυτή τρέχει συνεχώς και επ’αόριστον. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η μπαταρία της iOS συσκευής να μειώνεται δραματικά!

Αυτό που μπορείτε να κάνετε εσείς για να αποφύγετε το πρόβλημα αυτό, είναι ένα από τα παρακάτω:

  1. Διαγράψτε την εφαρμογή από τη συσκευή σας και χρησιμοποιείστε το browser για πλοήγηση στο Facebook.
  2. Κάθε φορά που κλείνετε τη Facebook εφαρμογή, πατήστε γρήγορα 2 φορές το home button της iOS συσκευής σας, διαλέξτε την εφαρμογή και μόλις το εικονίδιο αυτής ξεκινήσει και τρέμει, τερματίστε τη από την επιλογή μείον (-).

Το πρόβλημα αυτό φαίνεται πως υπάρχει και στις εφαρμογές Facebook Messenger και Facebook for iPad, αφού υπήρξαν τα ίδια αποτελέσματα από πειράματα σε αυτά. Όσα πειράματα έτρεξε ο Düvel, τα έτρεξε σε δύο συσκευές iPhone, έτσι ώστε να αποφύγει τυχόν προβλήματα της μπαταρίας του δικού του τηλεφώνου.

Πηγή: hagga_blog

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑